Kürşad Zorlu: İyi Parti Olarak Bölgeye 124 Tır 11 Tır Yardım Malzemesi Geldi
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Severli, Düzce Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in yarın Kahramanmaraş’a gideceğini bildirdi. Parti olarak 124 tır ile 11 TIR yardım malzememiz bölgeye ulaştı. 10 ile adım adım yardım erzaklarımız gitmeye devam ediyor. Bölgeye 26 adet iş makinesi teslim edildi. Sahada arama kurtarma gruplarımızla faaliyetlerini sürdürüyorlar. Yarın Adıyaman’da 2 adet çadır hastane kuruyoruz. “İllerde adım adım hız kazanacağız. Görüştüğümüz ve görüştüğümüz bazı misafirhane ve otellerle birlikte şu an itibariyle 1.150 yatak kapasitesine ulaştık.”
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde 10 ili etkileyen depremle ilgili çalışmalarını anlattı. Zorlu’nun açıklaması şöyle:
“YARIN KAHRAMANMARAŞ’TAN BAŞLAYARAK VATANDAŞLARIMIZLA BİRARAYA GELECEĞİZ”
“Vatandaşlarımızla birebir, talep ve şikayetlerini oluşturduğumuz afet ve uyum merkezimize, oradan da sahaya analiz mekanizmasını geliştirerek ulaşmaya çalıştık. Genel Başkanımız çok hassas davranılması yönünde talimat verdi, Devletimizin kurumlarıyla uyum içinde ve bu çalışmalar yapılırken anında müdahale etme anlayışıyla, “Bu çerçevede yoğun bir çaba sarf ettik. Genel liderimiz bu çalışmalara zarar vermemek ve yavaşlatma sebebi olmamak için bugüne kadar sahaya çıkmama kararı aldı. Yarın da Kahramanmaraş’tan başlayarak hemşerilerimizle buluşacağız.
“İYİ TARAF OLARAK 124 TIR 11 TIR YARDIM EKİPMANIMIZ BÖLGEYE ULAŞTI”
AFAD ile yaptığımız uyum ve anlaşma çerçevesinde gönüllülerimizden talepler aldık. Bugün itibariyle bu başvurular 3 bini geçmiş durumda. Dün iki uçağımız bölgeye ulaştı, ilk uçak Kahramanmaraş’a katıldı ve bu bölgedeki çalışmalar devam ediyor. 290 yolcusu bulunan uçak Adana üzerinden Hatay’a ulaştı. Şu anda şehir merkezinde ve Kırıkhan’da kurtarma çalışmalarına gruplarımız bizzat katılıyor. DÜZGÜN Parti olarak 124 tır ve 11 tırlık yardım malzememiz bölgeye ulaştı. Dağıtımını yaparken AFAD ile koordineli çalıştık. 10 ile adım adım yardım erzaklarımız ulaşmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın katkıları ve belediyelerimizin imkanları doğrultusunda bölgeye 26 adet iş makinesi teslim edildi. Sahada arama kurtarma gruplarımızla birlikte faaliyetlerini bizzat yürütüyorlar. Yarın Adıyaman’da 2 adet çadır hastane kuruyoruz. Tüm illerimizde bu hastaneleri adım adım hızlandıracağız.
“DEPREM MAĞDURLARI İÇİN OTEL VE OTELLERDE 150 YATAK KAPASİTESİNE ULAŞTIK”
Şikayet ve talepler arasında özellikle şehirlerde bazı gezici hastanelerin kurulması yer aldı. Sağlık Bakanlığı bugün açıkladığı üzere 70’e yakın sahra hastanesi kurulduğunu ancak insanlar gerçek yerlere gittikleri için zaman alıyor ve tedavi için ulaşabilecekleri bazı kısıtlı alanlar var. Hızlı bir şekilde dolaşıma sokulmasının da değerli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda Sağlık Bakanlığı’na bu çağrıyı yapmak istiyoruz. Dün itibariyle afet ve koordinasyon merkezimiz bu bölgelerde evsiz kalan insanlarımızı tahliye etmeye başladı. Maraş ve Hatay’dan bazı ailelerimizi ailelerin yanına bazı istekli evlere yerleştirdik. Anlaşmalı olduğumuz bazı misafirhane ve otellerle birlikte şu an itibariyle 1.150 yatak kapasitesine ulaştık. Bölgedeki halkımıza ve onları tesislerinde misafir etmek isteyen tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz; Bize ve afet uyum merkezlerimize ulaşabilirler. 0312 407 00 00 numaralı telefonu aramalarını veya [email protected] mail adresimize mail atmalarını rica ederiz.
“BUGÜN DEVLET, MİLLİ ASKERİ, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE SAHADA OLMALIDIR”
Devletimizin tüm imkanlarıyla sahada olması, bizim de onların yanında olmamız çok değerlidir ve böyle olmalıdır. Afet yönetim planının hızlı bir şekilde hayata geçirilemediğini görüyoruz. Bugün itibariyle birçok üsse ulaşıldı. TSK’nın hızlı ve yeterli iniş yapmamasını eleştirdik. Bugün 16 bin 795 askerimizin sahada olduğu öğrenildi. Bu, sahada olabileceğiniz anlamına gelir. Bunun için OHAL’e gerek yok, OHAL ayrı bir tartışma konusu. 2016 yılında yapılan bir değişiklikle bu yetki tamamen valilere aittir. Dün valilere aitti, bugün valilere ait. Bugün devletle, milletin askeriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla sahada olması gereken gün. Bu binalar ne zaman yapıldı? Ne yazık ki pek çok bina yıkıldı. Deprem konusu gündeme gelince bizim de ondan ders almamız gerektiği söyleniyor. Kaç ders çıkaracağız? Ders almamız ve sonuç almamız gereken dönemleri çoktan geride bıraktık. Sayın genel başkanımızın talimatıyla Mahalli İdareler ve Hukuk Politikaları Başkanlığımız bünyesinde tespit kontrol kurulu kuruyoruz. Bu konuda bir oldu bittiye asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.
“PLOOT, KAMU İMKANINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU VE İKİ TEMEL ULUSAL GÜVENLİK SORUNUDUR”
Bölgede yağma şikayetleri de var, kriz masamıza da geldi. Bazılarını güvenlik kaynaklarından teyit ettiğimizi söylemeliyim. Müdahalelerin de yapıldığını biliyoruz. Bu çok değerli bir konu; güvenlik açısından bakıldığında, iki ana ulusal güvenlik sorunu, yani mülteci sorunu. GÜZEL Parti olarak bunun takipçisiyiz. Bu bölgedeki varlığımıza, buradaki yapılanmalarımıza, insanımızın kazanılmış haklarının kaybolmasına büyük özen göstererek, özellikle kanunların olmadığı durumlarda bunların mevzuat şeklinde düzenlenmesinin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin hiçbir şekilde kısıtlanmasına müsamaha göstermeyiz. Tedbir ise, güvenlik güvenlikse, yapılması gerekeni her zaman birlikte yapacağız.”